Printre cele mai populare flori specifice sezonului de primăvară se numără: lalele, frezii, zambile, ranunculus, anemone, narcise.

Ce simbolizează zambilele?

Zambila este una dintre cele mai parfumate flori. În Iliada lui Homer zambilele făceau parte din canapeaua de flori pe care era purtată Hera, Regina Raiului și a Pământului.
Zambila roz simbolizează bucuria, fericirea, iar zambila albastră sinceritatea. În limbajul florilor ele sunt asociate cu sportul și jocul.

Ce simbolizează narcisele?

Numărul de petale la narcise diferă, dar cele mai multe flori numără șase petale. Șase este un număr armonic, Venus este guvernată de numărul șase, prin urmare, narcisa cu șase petale simbolizează iubire.
Narcisa clasică, de culoare galbenă, simbolizează vitalitate, energie, este culoarea asociată cu soarele, prin urmare este asociată cu ideea de a da viață.
Narcisa este floarea sacră pentru zeița egipteană Isis, prin urmare simbolizează și tinerețe și frumusețe.

Ce simbolizează ranunculus?

Ranunculus este o floare din ce în ce mai preferată și de români. Un buchet de ranunculus în limbajul florilor spune „Sunt orbit de farmecele tale!”. Ranunculus simbolizează și iubire sau angajament.

Ce simbolizează anemonele?

Mitologia greacă spune că anemonele au apărut din lacrimile Afroditei când ea a plâns moartea lui Adonis. Aduce noroc și te protejează de rău, legenda spune că atunci când anemona își inchide petalele este un semn că va ploua.
În alte mitologii anemonele sunt atribuite zânelor. Ele dormeau sub petalele florii, petale ce se închideau la apusul soarelui.
Astăzi în limbajul florilor anemonele simbolizează anticipare, dar și sinceritate.

Andreea Melinescu | Floral Designer
floraria.april@gmail.com
www.facebook.com/floraria.april
www.aprildesign.ro

Articol scris în data de 20.02.2015, preluat de pe vechiul site (www.florariaapril.com), nefuncțional în prezent.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *