Elena a ales pentru nunta sa trandafiri roșii și albi, o combinație clasică prin care nu poți da greș, mai ales când alegi un buchet curgător din trandafiri roșii.

Trandafirul este o floare ce oferă eleganță în orice fel de combinație. Anticii asociau trandafirul cu zeițele Venus și Afrodita.

Trandafirul roșu simbolizează iubire, pasiune. Numărul trandafirilor are și el o semnificație: un singur trandafir simbolizează dragoste, 10 trandafiri simbolizează recunoștință, 25 de trandafiri transmit felicitări, iar 50 de trandafiri simbolizează iubire necondiționată. Nuanța de roșu este și ea importantă. Roșu aprins înseamnă dragoste, culoarea vișiniu simbolizează iubire inconștientă. Un trandafir uscat arată că dragostea s-a terminat, iar un boboc de trandafir simbolizează iubire tinerească și frumusețe.

Trandafirul alb simbolizează puritate, sfințenie, inocență sau loialitate. Trandafirul alb reprezintă și un nou început. „The flower of light” – „floarea luminii” – cum i se mai spune, simbolizează dragoste mai puternică decât moartea, iubire eternă. Este floarea „regină” în cazul nunților, încă din 1840, de la nunta Reginei Victoria.

Combinația de trandafiri roșii și albi simbolizează unitate, roșu și galben transmit fericire, roz și alb simbolizează dragoste veșnică, portocaliu și galben simbolizează gânduri pline de pasiune, culorile pale reprezintă prietenie și sociabilitate.

Trandafirul este floarea specifică celor născuți în luna iunie și floarea care se oferă la aniversarea de 15 ani de căsnicie. Potrivit zodiacului, trandafirul este specific celor născuți în zodia balanță, dar și gemenilor sau taurilor.

Mulțumim Elenei pentru minunatele poze trimise. Casă de piatră și multă fericire!

Andreea Melinescu | Inginer Peisagist & Floral Designer
0762 331 815, floraria.april@gmail.com
www.facebook.com/floraria.april
www.aprildesign.ro

Fotograf: Monica Calarasu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *